Search

Wat kun je het beste verpanden bij een pandjeshuis?

Wat kun je het beste verpanden bij een pandjeshuis?
Bij een pandjeshuis kun je vaak van alles in onderpand geven om cash geld te lenen maar bepaalde items zijn meer populair dan andere. Eerst moet je bij jezelf nadenken wat voor bedrag je wilt lenen en wat je het beste kunt missen tijdens de looptijd van het verpanden.

Verpanden van goud
Het meest makkelijke om te verpanden is goud. Dit is waardevol en waardevast, de waarde is over het algemeen makkelijk te bepalen en vaak kun je wel een tijdje zonder je gouden sieraad. Bij bijna elk pandjeshuis kun je goud in onderpand geven in ruil voor een lening, bij andere waardevolle items zoals elektrische apparatuur is dit niet altijd het geval.

Verpanden van diamanten en andere juwelen
Ook diamanten zijn een geliefd onderpand maar om hiervoor het maximale bedrag te kunnen lenen kun je het beste naar een pandjeshuis wat is gespecialiseerd in juwelen en sieraden, deze hebben door hun ervaring meer zekerheid met wat diamanten waard zijn en zullen hiervoor een hoger bedrag lenen. Ook andere juwelen en sieraden zijn altijd een geliefd onderpand.

Verpanden van smartphones en tablets
Bepaalde elektronica zoals smartphones en tablets zijn over het algemeen goed te verpanden omdat het pandjeshuis weet dat ze deze makkelijk kunnen verkopen wanneer je je lening niet komt afbetalen. Alle producten van Apple zijn geliefd en ook andere bekende merken kun je goed in onderpand geven. Wel merk je met dit soort dingen dat de waarde snel achteruit gaat, wanneer er bijvoorbeeld een nieuw model uitkomt is je twee jaar oude smartphone – ook al doed hij het nog geweldig – een stuk minder waard. Artikelen die compleet met alle kabels en ook de originele doos komen zijn altijd iets meer waard.

Verpanden van je scooter
Misschien niet meteen het eerste waar je aan denkt maar je scooter is een geschikt onderpand voor je lening. Niet elk pandjeshuis zal je scooter in onderpand nemen (ze moeten ook net de ruimte hebben om hem te stallen) maar in de grotere steden kun je bij diverse pawn shops terecht met je scooter. Wanneer hij perfect werkt en je hem voor de tijd nog even netjes hebt schoongemaakt zal het pandjeshuis er waarschijnlijk meer voor willen uitlenen. Bij sommige pandjeshuizen kun je zelfs met je auto, caravan of boot terecht!

Verpanden van andere waardevolle spullen
Een echte pawn shop neemt bijna alles in onderpand als het tenminste waardevol genoeg is, voor iets van een paar euro zullen ze geen moeite doen. Spullen die over een paar maanden waarschijnlijk nog net zoveel waard zijn als nu zullen over het algemeen hogere bedragen opleveren, iets waarvan een nieuwe versie uitkomt of bijvoorbeeld elektronica is niet erg waardevast en daardoor een risico voor het pandjeshuis. Maar.. ook een oude spelcomputer met games kan nog best wel wat waard zijn, het pandjeshuis weet dat hier altijd wel mensen geinteresseerd in zijn. Muziekinstrumenten zoals gitaren blijven vaak wel evenveel waard en zijn hierdoor ook goed als onderpand.

Weet je niet zeker of hetgeen je in onderpand wilt geven wel wordt aangenomen bij een pandjeshuis? Bel ze even op voordat je er naar toe gaat!

Related posts

One thought on “Wat kun je het beste verpanden bij een pandjeshuis?

  1. […] gouden voorwerp is dan vaak ook afhankelijk van het gehalte en het gewicht. Kijk ook op de ‘Wat kun je het beste verpanden‘ pagina voor meer items die interessant zijn om te verpanden bij een pawn […]

Leave a Comment