Search

Viool van twee ton voor 40 euro bij pandjeshuis

Bij een pandjeshuis in Amerika was een antieke viool te koop voor zo’n 44 euro maar er zat een addertje onder het gras, de viool was namelijk een tijd daarvoor bij een huis in de buurt gestolen! Het ging om een zeldzame Italiaanse viool uit 1759 met een waarde van maar liefst 220.000 euro.

Het pandjeshuis had bij het innemen van de viool de gebruikelijke stappen genomen en de verkoper had geen criminele achtergrond. Omdat Amerikaanse pandjeshuizen goed samenwerken met de politie komt de verkoop van gestolen spullen niet vaak voor, door deze samenwerking kwamen ze er ook achter dat de viool was gestolen. Het pandjeshuis had geluk dat ze deze kostbare viool voor zo’n laag bedrag hebben ingenomen, het geld zijn ze namelijk kwijt en de viool is weer terug bij z’n eigenaar.

De eigenaar van het pandjeshuis zegt dat ze in de toekomst hun aankopen nog beter willen checken en ze verkopers van instrumenten vragen om een stukje te spelen! Waarschijnlijk is dit een grap want sommige verkopers brengen juist hun instrument weg omdat ze geen tijd of zin hebben gehad om er op te leren spelen en het dan ook niet zo goed kunnen.

Heb jij een viool, gitaar of ander muziekinstrument welke je toch niet meer gebruikt? Misschien kun je deze ook verkopen bij een pandjeshuis bij je in de buurt!

Related posts

Leave a Comment