Search

Reusachtige leenbedragen bij pandjeshuizen in China

In Nederland wordt gemiddeld zo rond de 100 tot 200 euro geleend bij een pandjeshuis maar in China gaan ze een stuk verder. Omdat er strenge regels zijn voor het lenen bij een bank stappen steeds meer bedrijven en ondernemers naar een pandjeshuis en wordt er gemiddeld voor maar liefst 23.000 euro beleend. Gemiddeld! Het aantal pandjeshuizen is de laatste jaren sterk gegroeid en ze nemen steeds meer in onderpand, niet alleen dure horloges en auto’s maar ook appartementen en zelfs aandelen.

Niet dat het geld nu meteen binnenvliegt bij deze pandjeshuizen, een groot deel draait nu verlies omdat ze concurrentie hebben gekregen van het online lenen. Ook is de Chinese overheid bezig om nieuwe regels te maken voor de pandjeshuizen, waarschijnlijk omdat ze inzicht willen hebben waaraan bedrijven en inwoners hun geld aan uitgeven, bij een lening bij een bank moet je dit verplicht opgeven, bij een lening bij een pandjeshuis niet.

Mogelijk zijn er over een tijd dus minder pandjeshuizen in China en zullen ze zich weer richten op de alledaagse dingen die in onderpand kunnen worden gegeven zoals een bijna nieuwe flatscreen televisie van een paar honderd euro en geen appartement van een half miljoen.

Related posts

Leave a Comment