Search

Pandjeshuizen steeds populairder

Wereldwijd wordt het kopen en in onderpand geven van spullen bij een pandjeshuis steeds normaler gevonden. Dankzij verschillende Amerikaanse TV-series – ook al zijn ze erg overdreven en gescript – zien steeds meer mensen dat je bij een pandjeshuis allerlei spullen kunt kopen die een stuk minder kosten dan wat je er nieuw voor zou betalen. Ook het in onderpand geven van een item als tijdelijke lening is steeds gewoner, ook omdat mensen veel spullen hebben die ze niet dagelijks gebruiken. Wanneer er dan onvoorziene kosten zijn en ze even extra cash nodig hebben brengen ze wat spullen naar het pandjeshuis.

Het meeste wat bij een pandjeshuis in onderpand wordt gegeven zijn dan ook spullen die wel wat waard zijn maar niet echt nodig, denk hierbij aan elektronica, juwelen en muziekinstrumenten. Over het algemeen worden de spullen na de looptijd weer opgehaald door de eigenaar.

In de decembermaand worden er steeds meer cadeautjes bij de pandjeshuizen gekocht, zo krijgt de ontvanger iets unieks en spaart de gever geld uit. Aan de andere kant komen er ook steeds meer mensen die een net gekregen cadeautje naar het pandjeshuis brengen om te verkopen. Wat zou jij doen als je een kerstcadeau krijgt waar je niets mee kunt, zou je er mee naar een pandjeshuis gaan of laat je het gewoon in de kast liggen?

Related posts

Leave a Comment