Search

Pandjeshuizen en de coronacrisis

In verband met het coronavirus zijn de openingstijden van een aantal pandjeshuizen aangepast en zijn er soms andere maatregelen waar je rekening mee moet houden, bijvoorbeeld het maximaal aantal bezoekers in de winkel of aan de balie waar je spullen kunt laten beoordelen of je het kunt verpanden.

Veel pandjeshuizen merken zelf wel wat verschil, bepaalde spullen zoals spelletjescomputers en computerspelen zijn populairder dan ooit en ook items die kunnen worden gebruikt voor thuiswerk zoals bureaustoelen, computers en printers worden goed verkocht. Wanneer scholen sluiten en kinderen online studie krijgen worden hiervoor ook meer elektroncia gekocht.

Amerikaanse pawn shops merken dat de lockdown ook meespeelt, bij een strenge lockdown waarbij veel uitgaansgelegenheden en vakantiemogelijkheden zijn gesloten en mensen hun geld daaraan niet uit kunnen geven worden er juist meer spullen gekocht om het leven thuis leuker te maken. Naast de gameconsoles en televisies worden ook spullen zoals sieraden meer gekocht. Aan de andere kant worden juist spullen als sieraden meer ingebracht door mensen die op dit moment wel wat extra contant geld kunnen gebruiken, bijvoorbeeld omdat ze door de crisis minder inkomsten hebben.

Ben jij tijdens de coronacrisis wel eens naar een pandjeshuis geweest om iets voor jezelf te zoeken of juist om iets te belenen of te verkopen?

Related posts

Leave a Comment