Search

Kan ik alles bij een pandjeshuis verpanden?

Kan ik alles bij een pandjeshuis verpanden?
Deze vraag hoor je vaak, soms denken mensen dat je alles wat je in huis hebt staan of liggen in onderpand kunt brengen bij een pandjeshuis in ruil voor cash geld, vaak is dit niet het geval. Een pandjeshuis neemt het liefst gangbare en waardevolle dingen in onderpand waarvan de waarde ook makkelijk in te schatten is. Op deze manier lopen ze minder risico wanneer iemand zijn spullen niet komt halen en het pandjeshuis deze mag verkopen.

Niet elk pandjeshuis neemt spullen in onderpand
Ook is er verschil tussen pandjeshuizen, sommige winkels nemen – tijdelijk – geen spullen in onderpand maar kopen nog wel spullen in. De laatste tijd is dat nog wel eens het geval door veranderde wetgeving. Verder zijn er pandjeshuizen die gespecialiseerd zijn in bepaalde items, bijvoorbeeld goud en zilver, hier kun je wel terecht met gouden sieraden, je gouden horloge of muntenverzameling maar niet met je scooter of iPhone.

Waardevolle spullen zijn makkelijk te verpanden
Spullen die bij verkoop erg weinig waard zijn worden over het algemeen niet ingenomen door pandjeshuizen. Ook kapotte elektronica kunnen ze weinig mee. Wil je iets verpanden bij een pandjeshuis? Bel ze voor de tijd even op om te kijken of ze je spullen in onderpand nemen. Neem bij je spullen zoveel mogelijk de accessoires mee zoals de originele doos/aankoopbon, de bijbehorende stekkers en wat je er verder bij hebt. Maak je spullen voor de tijd ook nog even schoon en kijk of alles werkt, dit kan helpen bij de keuze van de pandjeshuis eigenaar of hij het wel of niet in onderpand wil nemen.

Voorwaarden voor het verpanden
Voor het verpanden van spullen moet je zelf ook aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo moet hetgeen van jou zijn, je moet minstens 18 jaar zijn en jezelf kunnen legitimeren met paspoort, rijbewijs of identiteitskaart. Soms kunnen pandjeshuizen aanvullende voorwaarden hebben voor het in onderpand nemen van spullen.

Related posts

Leave a Comment