Search

Even een miljoen lenen bij het pandjeshuis..

Sieraden in onderpand geven om op vakantie te gaan
Veel mensen gaan er van uit dat pandjeshuizen vooral bestemd zijn voor mensen die even snel geld nodig hebben om het uit te kunnen zingen tot aan het einde van de maand het loon wordt gestort maar er komen ook mensen om andere redenen naar een pandjeshuis. Zo zijn er mensen die sieraden belenen om geld te hebben om op vakantie te gaan – waarbij de sieraden ook nog eens veilig zijn opgeborgen – en die na de vakantie het geleende bedrag met rente terugbetalen en de sieraden weer ophalen. Ook zijn er mensen waarbij bijvoorbeeld de wasmachine opeens kapot gaat en ze meteen een nieuwe moeten kopen, dan duurt het wel eens te lang om hiervoor een lening aan te vragen bij een bank.

Vier horloges in onderpand geven voor $400.000
Bij pandjeshuizen in Amerika zien ze nu ook een nieuwe trend opkomen; het lenen van grote bedragen om daarmee een business op te starten of een dure aankoop te doen die niet op zich kan laten wachten. Zo is er Luxury Asset Capital in Denver waar mensen 50.000 tot 5 miljoen dollar of meer kunnen lenen (een gemiddelde lening bij een pandjeshuis in Amerika is 150 dollar). De spullen die mensen in onderpand geven zijn dan ook niet een Xbox of smartphone maar luxe auto’s, dure kunstwerken, diamanten, prijzige handtassen en soms zelfs onroerend goed. Zo was er een klant die snel 400.000 dollar nodig had om een stuk land te kopen en hiervoor vier kostbare horloges in onderpand bracht. Binnen 48 uur had hij het geld op z’n rekening staan en kon hij het land waar hij al jaren op zat te wachten kopen.

Je auto als onderpand geven
Ook in Nederland zijn er een aantal pandjeshuizen waar je bijvoorbeeld je auto, motor of caravan in onderpand kunt brengen en vaak kun je ook dure juwelen en sieraden in onderpand geven maar ik weet niet of je ergens een miljoen euro kunt lenen door je horlogeverzameling in onderpand te geven. Weet jij zo’n pandjeshuis? Laat het in de opmerkingen weten!

Related posts

Leave a Comment